Congres – Alles is Gezondheid

Vorige week was ik namens BOUF Legal aanwezig op het jaarlijkse congres ‘Alles is Gezondheid’ in Eindhoven waar het thema ‘wisselwerking’ centraal stond. Een dag vol inspirerende sprekers, interactieve workshops en ontmoetingen tussen honderden gezondheidsprofessionals. Een kort verslag over samenwerking, creativiteit, millennials en out-of-the-box denken.

Samenwerking

De visie van Alles is Gezondheid is helder: ‘Werken aan een gezonder Nederland kan alleen samen, vanuit bedrijfsleven, politiek en publieke sector.’ Een gedachtegoed dat mooi aansluit bij de domeinen waarbinnen wij zelf werken. Samenwerkingsvraagstukken zijn een van de dingen waar we vanuit de organisatie maar al te graag onze tanden inzetten. Ik voelde me dan ook al vrij snel thuis op het congres waar een waardegedreven samenleving en integrale samenwerking vanuit alle sociale domeinen centraal stond.

Creativiteit

In de loop van de ochtend betrad de Nederlandse kunstenaar, ondernemer, uitvinder en ontwerper Daan Roosegaarde het toneel met een waanzinnig inspirerende presentatie. Mijn BOUF-hart begon met de minuut sneller te kloppen toen hij vol enthousiasme sprak over de kracht en het potentieel van verwondering, lef en nieuwsgierigheid: kernwaarden die wij binnen de organisatie hoog in het vaandel hebben staan. Want dit soort eigenschappen zorgen voor creativiteit binnen onze werkprocessen. Volgens het World Economic Forum1 zijn de drie belangrijkste eigenschappen voor het hebben van succes in 2020: complexe problemen kunnen oplossen, kritisch vermogen en creativiteit. En laten dat nou precies menselijke eigenschappen zijn die ons onderscheiden van computers, aldus Roosegaarde.

Workshops

’s Middags heb ik deel genomen aan twee workshops. De eerste workshop werd geleid door ‘School for Millennials’ die ons mee nam op een creatieve reis langs emotionele en maatschappelijke uitdagingen die vaak eindigen in een burn-out of depressie onder de huidige generatie jongvolwassenen. Als antropoloog ben ik zeer geïnteresseerd in actuele thema’s op het gebied van menselijk gedrag en maatschappij. De show gaf inzicht in hoe we de weerbaarheid van deze millennials kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan een gezonde ‘work/life balance’ en het creëren van ruimte voor gesprek over de betekenis van mentale gezondheid op de werkvloer. Waardevolle inzichten gezien er bij ons veel millennials (geboren tussen 1980 en 2000) werken. De tweede sessie die ik heb bijgewoond ging over nieuwe mogelijke verdienmodellen in zorg en welzijn. Vanuit de antropologie trachten we fenomenen altijd vanuit verschillende kanten te bekijken en zijn we getraind om out-of-the-box te denken2. Tijdens de brainstorm sessie kwam dit goed van pas en werd inspiratie opgedaan uit de meest uiteenlopende concepten: SwappFiets, Marktplaats, Uber en Netflix. Waardevolle inzichten worden meegenomen naar het volgende congres van samenwerkende gezondheidspartijen en uiteindelijk worden alle ideeën gepresenteerd aan het VWS.

Netwerken

In het kader van ‘een nieuw idee begint bij een ontmoeting’ was er na afloop van de workshops en de plenaire gedeeltes uiteraard een afsluitende borrel. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er vol enthousiasme terug geblikt op de enerverende dag, werden persoonlijke ervaringen gedeeld en LinkedIn connecties gemaakt. Na een geslaagde dag pak ik voldaan de trein weer terug naar huis, fantaserend over hoe ik de ‘Mentale Schijf van Vijf’ en de focus op de ‘Top 10 skills’ voor 2020 kan integreren bij BOUF.

1 Bron: https://www.weforum.org/agenda/2016/01/the-10-skills-you-need-to-thrive-in-the-fourth-industrial-revolution/
2 Bron: Gezocht: Antropoloog m/v, M. Cohen & E. Sarphatie, 2015, p. 34.

Van Regels naar Mensen

Dit team van creatieve aanpakkers en bevlogen professionals pakt vraagstukken bij de kern beet.

Maak kennis met BOUF
Contact