drs. Niek Temme

Niek studeerde bedrijfswetenschappen aan de VU in Amsterdam met een specialisatie in ICT. Hij studeerde af op de toegevoegde waarde van netwerken en ‘social capital’.

Niek heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van informatie, analytics en data science en paste deze expertise toe bij diverse organisaties met een grote maatschappelijk impact, waaronder: de Nederlandsche Bank (DNB), Nederlandse Politie, Shell, Belastingdienst en de Hoge Raad.

Nieks werk speelt zich zowel af in de bestuurskamer als hands on om samen met het team beleid en strategie om te zetten naar concrete datagedreven producten. Hij is hierin bekend met de uitdagingen die spelen bij grotere organisaties en ontwikkelde producten voor meer dan 50.000 medewerkers en 6 Petabyte aan data. Daarnaast specialiseert Niek zich in het omzetten van AVG-wetgeving en privacy- en beveiligingsrichtlijnen in praktisch uitvoerbare processen en toepassingen.

Hij heeft zowel kennis en ervaring met organisatieontwikkeling en Design Thinking als hands on ervaring met innoverende technieken zoals: containers, Kubernetes, GO, Python, API’s, machine learning en neurale netwerken.

Naast BOUF werkt hij op dit moment aan de startup Bubl, een cloud-based app platform. Bubl geeft de controle over data terug aan de consument en maakt nieuwe data toepassingen mogelijk in onder andere de gezondheidzorg en financiële sector. In 2019 lanceert Bubl haar eerste app: connect.

Niek is eigenaar van een patent voor afgeschermde informatieverwerking en publiceerde diverse blog posts en artikelen op het gebied van organisatievernieuwing, machine learning en informatie.

Van Regels naar Mensen

Dit team van creatieve aanpakkers en bevlogen professionals pakt vraagstukken bij de kern beet.

Maak kennis met BOUF
Contact