Mara van Stiphout, MSc MA

Mara studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht. Door haar grote interesse in gezondheid en welzijn besloot zij de master Medische Antropologie te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Om zich meer te verdiepen in de vraag ‘Wat is goede zorg?’ heeft zij daarna een master in Zorgethiek en Beleid afgerond aan de Universiteit voor Humanistiek.

Werkervaring heeft zij opgedaan tijdens onderzoeken in binnen- en buitenland. Zowel antropologisch onderzoek binnen de hiv-community in Zuid-Afrika als een studie naar de complexe gevolgen van kinderloosheid in Ghana. Ook deed zij onderzoek naar de ervaring van intimiteit bij brandwondenpatiënten in Nederland. Daarnaast verrijkte zij haar kennis door opdrachten binnen verschillende zorgorganisaties zoals het VU Medisch Centrum, SIZA en de Mantelaar.

Mara is nieuwsgierig, wil zaken doorgronden en heeft oog voor complexiteit en ethiek. In haar werkwijze zoekt zij graag de verdieping en kan zij zich goed verplaatsen in de leefwereld van de ander. Haar grootste passie is reizen. De afgelopen 1,5 jaar heeft zij door Zuid-Amerika gereisd om haar horizon te verbreden.

“Tijdens mijn reis heb ik een diepgeworteld vertrouwen ervaren in het aangaan van het onbekende. Dit vertrouwen breng ik mee in de samenwerking met de ander.”

Van Regels naar Mensen

Dit team van creatieve aanpakkers en bevlogen professionals pakt vraagstukken bij de kern beet.

Maak kennis met BOUF
Contact