Juridisch advies

Onze wortels liggen in de juridische praktijk. Het optuigen van nieuwe en het herzien van bestaande processen kent altijd een juridische invalshoek. Ons motto is: slechts juridisch regelen waar nodig.

Juridische risico’s

BOUF adviseert over de belangrijkste juridische risico’s voor organisaties in de zorg en het publieke domein.

4 rollen in de zorg

Organisaties in de zorg hebben te maken met complexe wet- en regelgeving. De belangrijkste juridische thema’s en vraagstukken ordenen wij vanuit vier kwadranten; het Nomika model. Door het hanteren van dit model kan casuïstiek snel, doelgericht en zorgvuldig worden opgepakt.

Het Nomika model ziet op de vier rollen die een zorgorganisatie altijd heeft, waarop specifieke wet- en regelgeving van toepassing is:

  • Speler in het zorgveld: financiering- en sturingswetgeving, NZa bekostiging, Inkoopbeleid zorgverzekeraars/zorgkantoren
  • Zorgverlener: cliënten-en patiëntenwetgeving; kwaliteitswetgeving
  • Ondernemer: ondernemingsrecht, overeenkomstenrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht, Governancecode Zorg (BoZ)
  • Werkgever: arbeidsrecht en collectief arbeidsrecht.

Rechtsgebieden

BOUF adviseert organisaties in de zorg over de volgende rechtsgebieden:

 
   RECHTSGEBIEDEN
Wlz, Zvw, Wmo2015, Jeugdwet, Mededingingswet, Aanbestedingswet
Wkkgz, Wgbo, Wmcz 2018, Wzd, WvGGZ
Vennootschappen- en rechtspersonenrecht, huurrecht, Privacy en IT/IE-recht
WOR, CAO’s in de zorg (VG, VVT, GGZ, Ziekenhuizen).

 

De rollen van onze juridisch adviseurs 

Het eigene, het unieke van de juridisch adviseurs van BOUF is: geen advocaten, geen reguliere juristen, geen juridisch medewerkers, maar “adviseurs uit de zorg, voor de zorg.” Onze adviseurs kijken naar wat een zorgorganisatie écht nodig heeft. Van concreet juridisch advies ter plekke tot het opstellen van documenten en het begeleiden van langdurige onderhandelingstrajecten. Slimme oplossingen, werkbare adviezen die hout snijden. Lees meer over onze aanpak in onze cases.

Controles zorgorganisaties

Krijgt u een onverwacht terugvorderingsverzoek van de zorgverzekeraar of een controle door de NZa of IGJ? Dan beschikt BOUF over een deskundig en ervaren team – direct inzetbaar – dat u bijstaat om uw belangen te vertegenwoordigen. Bij spoed belt u rechtstreeks met mevr. mr. D.F.A. Kikken, Hoofd Juridische Zaken, 06 – 16 17 57 89.

Beroepsgroepen

Onze juridisch adviseurs zijn lid van de Vereniging Gezondheidsrecht (VGR) en de Vereniging voor Compliance in de zorg (VCZ).

Meer informatie

Wilt u meer weten of wat BOUF voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Van Regels naar Mensen

Dit team van creatieve aanpakkers en bevlogen professionals pakt vraagstukken bij de kern beet.

Maak kennis met BOUF
Contact